Україна

Зеленський: Віримо, що Євросоюз виконає обіцянку


Зеленський: Віримо, що Євросоюз виконає обіцянку

Наш пріоритет – повна реалізація всіх тих рішень, які потрібні, щоб Україна виконала все необхідне на європейському напрямку., підкреслив Зеленський

У вечірньому відеозверненні до народу України президент Володимир Зеленський повідомив про найважливіші події дня і відзначив українських прикордонників.

Зеденський почав своє звернення з подяки Японії за підтримку України. 

“Провів тривалу нараду з главою уряду Денисом Шмигалем. Зокрема, щодо співпраці з партнерами, підготовки й нових рішень про підтримку нашої держави, про співпрацю з донорами. Також обговорили енергетичні питання, роботу уряду щодо енергетичної стійкості України, стабільності функціонування всіх наших систем. Завдяки зʼєднанню нашої енергосистеми з Європою маємо відповідну підтримку від сусідів – це важливо. Я дякую кожній країні, яка допомагає. І дякую кожній українській родині – усім, хто розуміє воєнні виклики, температурні та ощадливо, раціонально споживає електрику”, – сказав Зеленський.

Президент повідомив також, що найближчм часом чекає від Верховної Ради України критично важливих голосувань, і сьогодні про деякі з них він говорив із премʼєр-міністром.

“Це стосується і того, що від нас очікують у відносинах із кредиторами, і того, що Україна має зробити в межах підготовки початку переговорів з ЄС. Наш пріоритет – повна реалізація всіх тих рішень, які потрібні, щоб Україна виконала все необхідне на європейському напрямку. Віримо, що і Євросоюз виконає свою обіцянку Україні”, – підкреслив президент.

Розповів Зеленський і про щоденний зв’язок із захисниками України.

“Як і завжди, був на звʼязку з військовими – з командувачами. Була доповідь розвідки. І хочу зараз відзначити воїнів-прикордонників. Вони не лише захищають державний кордон, але й разом з усіма воїнами Сил оборони та безпеки України бʼються на фронті заради нашої держави і людей. Дякую всім бойовим підрозділам Державної прикордонної служби України! Особливо відзначу воїнів Краматорського прикордонного загону – Бахмутський напрямок, Донеччина. Солдат Мечислав Левицький та сержант Ігор Куликов. Хоробрі, результативні воїни. Дякую вам, хлопці! Житомирський прикордонний загін – солдат Василь Палій із позивним Кордон та сержант Олександр Качур. Воюють на Донеччині. Дякую вам за відвагу і знищення ворога! Спецпідрозділ Дозор – працює на різних напрямках, і на кожному є результат. Молодці, воїни! Відзначу також підрозділи, які захищають південь нашої держави, зокрема Південного регіонального управління та Морської охорони. Їх мобільні вогневі групи щоночі полюють на “шахеди”. І я дякую вам, хлопці, за кожен збитий ворожий дрон!” – завершив словми подяки своє звернення президент.

Раніше повідомлялося, що Зеленський звільнив свого представника у Раді. Федір Веніславський більше не буде виконувати обовʼязки представника президента у парламенті.

Зеленський схвалив нові санкції проти Росії

 

Уряд схвалив черговий євроінтеграційний законопроєкт

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button