Україна

Число хворих на гепатит на Вінниччині зросло


Число хворих на гепатит на Вінниччині зросло

Наприкінці жовтня на Вінниччині оголосили режим надзвичайного стану обласного рівня через захворюваність на гепатит А.

У Вінницькій області станом на 1 грудня лабораторно підтверджено 323 випадки захворювання на гепатит А. Усього в регіоні було зафіксовано 385 випадків захворювання, з них 54 – у дітей. Про це у суботу, 2 грудня повідомляє Вінницький обласний центр контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я України.

Зазначається, що 31 пацієнт знаходиться на лікуванні у стаціонарі. Інші лікуються вдома. 

Крім того, триває вакцинація від хвороби.

“На території області вакциновано від гепатиту А 788 осіб, у тому числі 669 медиків та 119 контактних осіб з них 60 дітей”, – вказали медики. 

Вказується, що Центр продовжує розслідування для виявлення вогнищ зараження та поширення інфекції. Зокрема беруться проби води для лабораторного дослідження, здійснюється медичне спостереження за контактними особами в домашніх осередках. 

Також фахівцями Центру організовано та проведено лабораторне обстеження методом ІФА працівників підприємств харчової промисловості та торговельних підприємств міста.

“Всього обстежено 3 тис. 784 осіб, у дев’яти з яких виявлено антитіла до вірусу гепатиту А, ще один – результат сумнівний”, – зазначили у Центрі. 

Також тривають превентивна дезінфекція у публічних місцях.

Раніше повідомлялося про 320 лабораторно підтверджених та 382 випадки хвороби загальним числом.

Крім того, випадки захворювання гепатитом А виявили на Закарпатті та в Дніпропетровській області, а також у Луцькій громаді Волинської області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button