Україна

Чиновники незаконно вивезли за кордон майже $5 млн – НАЗК


Чиновники незаконно вивезли за кордон майже $5 млн - НАЗК

Органи досудового розслідування відкрили три кримінальні провадження за статтями 368-5 (незаконне збагачення) та 209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Національне агентство із запобігання корупції виявило факти вивезення через кордон публічними службовцями незаконно отриманої готівки на суму майже 5 млн дол. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

“За результатами моніторингу виявлено факти переміщення через державний кордон близько 5 млн дол. США та 100 тис. євро публічними службовцями та членами їхніх сімей, які не мали законних джерел отримання зазначених активів. Відповідні матеріали були передані до правоохоронних органів”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що органи досудового розслідування відкрили три кримінальні провадження за статтями 368-5 (незаконне збагачення) та 209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

У НАЗК розповіли, як здійснюється моніторинг.

“НАЗК отримує інформацію про великі суми готівки, що опиняються на кордоні. Далі Агентство перевіряє, чи є власники коштів чиновниками та членами їхніх сімей. Якщо підтверджується факт, що саме посадова особа намагається вивезти незаконно отримані готівку, то НАЗК починає моніторинг способу життя. Його мета – встановити, чи відповідає рівень життя публічного службовця наявним у нього та членам сім’ї майну та отриманим ним доходам згідно з декларацією”, – роз’яснили в НАЗК.

Нагадаємо, на Закарпатті заблоковано канал переправлення ухильників за кордон.

Також повідомлялося, що затримано організаторів незаконного переправлення чоловіків за кордон.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button