Україна

Чиновників КМДА звинувачують у земельних оборудках на 150 мільйонів гривень

Правоохоронці провели обшуки в КМДА

У департаментах Київської міської державної адміністрації (КМДА) правоохоронці провели обшуки.

Обшуки провели у рамках розслідування кримінального провадження за фактом зловживань посадовців департаментів КМДА із земельними ділянками комунальної власності, – інформує 1NEWS.

“Встановлено, що посадовці КМДА, порушуючи вимоги земельного законодавства, умови програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Києва та укладеного інвестиційного договору, передали в користування суб’єкту господарювання земельні ділянки комунальної власності, що розташовані у центрі Києва поруч з Європейською площею, в позаконкурентний спосіб та за заниженою вартістю, чим спричинили тяжкі наслідки інтересам держави”, – наголошують у прокуратурі.

Для документування протиправної діяльності, а також вилучення документів та інших речових доказів, які мають значення для слідства, правоохоронці здійснюють санкціоновані обшуки в структурних підрозділах КМДА, зокрема в департаменті економіки та інвестицій і департаменті земельних ресурсів.

Водночас у пресслужбі Державного бюро розслідувань (ДБР) зазначають, що сума завданих державі збитків становить майже 150 мільйонів гривень.

“Перевіряється причетність до оборудки депутатів Київської міської ради. Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за статтею 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)”, – наголошують у ДБР.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button