Україна

Чубаров: У Криму морально і фізично катують кримськотатарських політв’язнів


Чубаров: У Криму морально і фізично катують кримськотатарських політв язнів

Йдеться про першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та активістів кримськотатарського національного руху братів Асана та Азіза Ахтемових.

У тимчасово окупованому Криму в Сімферопольському СІЗО-2 морально і фізично катують кримськотатарських політв’язнів. Про це повідомляє голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

“Вкрай тривожні звістки надходять з окупованого Криму: адміністрація-карателі Сімферопольського СІЗО-2 здійснюють цілеспрямоване моральне та фізичне катування політв’язнів – першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та активістів кримськотатарського національного руху братів Асана та Азіза Ахтемових. Джерело повідомило, що карателі  з адміністрації Сімферопольського СІЗО-2, куди розмістили Нарімана Джеляла, Асана Ахтемова та Азіза Ахтемова , остерігаються застосовувати фізичне насильство до Нарімана через його міжнародну популярність, але піддають катуванням Асана та Азіза”, – пише Чубаров.

Чубаров закликає до співпраці тих, хто має інформацію щодо “співробітників” Сімферопольського СІЗО-2.

Раніше повідомлялося, що ФСБ затримала двох братів за “вступ до кримськотатарського батальйону”.

Нагадаємо, суд  Ростова-на-Дону оголосив “вирок” кримським татарам – Олександру Сізікову, Аліму Суф’янову та Сейрану Хайрединову. Російська судова інстанція засудила їх на терміни від 12 до 17 років.

Росії не вдасться вкрасти Крим – Зеленський

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button