Україна

Чорнобильська зона закривається для туристів з 19 лютого – 1News

Офіційна причина озвучується як “технічні причини”

Колесо в Парку атракціонів – символ міста-привида Прип’ять

Фото з відкритих джерел

Чорнобильську зону відчуження закривають для туристичних відвідувань з 19 лютого на невизначений строк. Про це повідомив голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко на своїй сторінці у Facebook. 

“Щойно повідомили, що з 19.02 Чорнобильська зона закрита для туристичних відвідувань на невизначений строк. Офіційна причина озвучується як “технічні причини”. Ми розуміємо, що скоріше за все це пов’язано з загрозою російської агресії та близькістю кордону з Білоруссю”, – написав Ємельяненко.

Водночас він підкреслив, що останнім часом, незважаючи на напружену ситуацію навколо України, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів, в тому числі тих, що перебувають на території України з особистих причин або у зв’язку з роботою, та журналістів. 

1News за темою: Топ-7 фактів про Прип’ять і Чорнобиль: Про що не говорять туристам

“Зваживши на всю наявну інформацію, ці люди почуваються в безпеці, знаходячись в Києві та обираючи подорожі Київською областю, зокрема – до Чорнобильської зони”, – додав голова Асоціації чорнобильських туроператорів.

При цьому Ємельяненко наголосив, що в Асоціації чорнобильських туроператорів з розумінням поставилися до рішення тимчасово заборонити відвідування зони туристами.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Чорнобильській зоні відчуження затримали двох сталкерів, які прибули з Німеччини та Польщі з метою екстремального туризму та відпочинку. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button