Україна

Чоловіки з подвійним громадянством не зможуть виїхати за кордон – ДПСУ


Чоловіки з подвійним громадянством не зможуть виїхати за кордон - ДПСУ

Частині громадян України не вдасться залишити країну, якщо вони мають подвійне громадянство, зазначили прикордонники.

 
Чоловіки із подвійним громадянством не зможуть виїхати за кордон. Про це повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ) на своїй сторінці у Facebook у п’ятницю, 29 липня.
 
У повідомленні прикордонників сказано, що згідно із законодавством України, подвійне громадянство, тобто громадянство України і ще однієї або кількох країн, в Україні не допускається.
 
“Підстави втрати та припинення громадянства України визначено у статтях 18 та 19 Закону України “Про громадянство”. У будь-якому випадку, громадянство припиняється у день видання указу Президента України”, – йдеться у повідомленні.
 
У зв’язку з цим використовувати паспорт громадянина іншої країни для перетину державного кордону України на законних підставах можуть фізичні особи після видання Указу Президента України про втрату такими особами громадянства України.
 
Нагадаємо, 29 червня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо реєстру олігархів. Як зазначено, список включатиме ПІБ, дату та місце народження, ідентифікаційні дані, реквізити паспортів та інше, а також обґрунтування визнання особи олігархом.
 
Раніше повідомлялося, що глава РНБО Олексій Данілов заявив: за першим критерієм 86 осіб визначено як олігархи.
 
Також Данілов заявив, що олігархом в Україні, окрім українців, може бути визнана також особа, яка є громадянином іншої держави.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button