Україна

Чоловіка, який намагався підпалити будівлю суду, посадили на п’ять років


Чоловіка, який намагався підпалити будівлю суду, посадили на п ять років

Рік тому мешканець Херсона намагався підпалити у Києві офіс омбудсмена та будівлю суду. Його засудили до п’яти років в’язниці та зобов’язали виплатити 100 тисяч гривень.

 
Чоловіка, який намагався підпалити приміщення Офісу омбудсмена та Касаційного кримінального суду, засудили до п’яти років позбавлення волі. Про це у вівторок, 16 серпня, повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.
 
Згідно з матеріалами слідства, 26 серпня 2021 року обвинувачений спочатку кинув пляшку із запалювальною сумішшю до дверей приміщення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, розташованого на вулиці Інститутській, після чого підпалив вхідні двері Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, розташованого на вулиці.
 
Чоловіка затримали неподалік місця скоєння злочину. Затриманим виявився 51-річний уродженець Херсона, який чітко спланував свої дії та заздалегідь підготував необхідні знаряддя.
 
Зазначається, що мотивом підпалів стало незадоволення обвинуваченого діями державних органів щодо вирішення його особистих сімейних проблем.
 
За висновками судово-психіатричної експертизи чоловік є осудним.
 
“За результатом судового розгляду прокурором доведено вину обвинуваченого у скоєних злочинах. Вироком Печерського районного суду міста Києва призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні.
 
Також суд задовольнив цивільні позови держустанов на суму майже 100 тисяч гривень, які стягнуть із обвинуваченого.
 
Раніше повідомлялося, що у березні 2020 року чоловік розбив намет із плакатами перед входом до офісу омбудсмена і жив там тижнями. При цьому суть своєї проблеми він викладав плутано – нібито у 2007 році його дітей насильно вивезли до Білорусі і з того часу він не може добитися від омбудсмена їхнього повернення.
Мешканець Одеси спалив трейлер із гуманітаркою для переселенців
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button