Україна

Членство України в НАТО обговорять після саміту у Литві – Столтенберг


Членство України в НАТО обговорять після саміту у Литві - Столтенберг

Питання членства Україні в Північноатлантичному альянсі набуде актуальності після саміту НАТО.


Питання майбутнього членства України в НАТО будуть обговорювати вже після саміту в Вільнюсі.
Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг четвер, 29 червня, у Брюсселі, передає Укрінформ.

“Після саміту НАТО ми обговоримо прагнення України щодо членства в НАТО. І я абсолютно впевнений, що союзники надішлють дуже сильний сигнал підтримки Україні”, – сказав він перед початком зустрічі лідерів ЄС, на яку він запрошений.
 
Столтенберг нагадав про консенсус усіх членів блоку про те, що його двері відкриті, що Україна одного дня стане членом НАТО, а також щодо того, що не Росія, а союзники та Київ вирішуватимуть, коли настане правильний час надати Україні повноцінне запрошення.
 
“Найважливіше зараз і найактуальніше – підтримати та забезпечити збереження України як суверенної нації у Європі. Якщо ми не зможемо зробити цього, не буде сенсу обговорювати питання членства як такого”, – зазначив генсек НАТО.
 
Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила звернення до учасників саміту НАТО у Вільнюсі, який відбудеться 11 липня. Учасників саміту закликають визнати недоцільність проходження Україною етапу Плану дій щодо членства в НАТО та ухвалити стратегічне рішення про запрошення України до членства в НАТО.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button