Цікаве

9 побічних ефектів корисних продуктів

Що може статися з вашим організмом, якщо надмірно захопитися смачною і здоровою їжею.

Листова капуста

Квасоля і сочевиця

Вітаміни, мінерали і клітковина в бобових прекрасні для вашого організму. Але, як багато хто знає зі свого досвіду, викликають газоутворення і метеоризм. Відмовлятися від бобових зовсім не варто. Просто зменшіть їх денне вживання до приблизно 100 г (в готовому вигляді) і ви зможете уникнути неприємностей в животі.

Морква

Надмірне вживання моркви кожен день може викликати пожовтіння шкіри. Це не жарт і не страшилка з піонерського табору. Інше питання в тому, що ця особливість досить індивідуальна, і рідко зустрічається. Вам не варто переживати з цього приводу, ви абсолютно здорові, але кількість моркви в раціоні доведеться скоротити.

Часник

При всій своїй користі для запобігання серцево-судинних захворювань і застуди, часник володіє сильним, всім добре відомим запахом, який важко заглушити. Запах буде набагато менш сильним, якщо часник піддавати температурній обробці. Тому відмовтеся від сирого часнику і сушеного, в порошку, для ваших страв, але запікайте або варіть його, якщо не хочете позбавляти себе смаку і користі цієї рослини.

Кедрові горіхи

Кедрові горіхи можуть викликати після їжі відчуття металевого присмаку в роті. Присмак може тривати від пари годин до декількох тижнів. Це залежить від свіжості горішків і наявності в них консервантів. Іноді невелике прожарювання зерен дозволяє прибрати цей ефект. Ще дослідники пов’язують цей присмак з індивідуальною чутливістю організму. Тому, якщо після кедровим горіхів вам дуже сильно несмачно — перейдіть на інші горіхи і насіння.

Червоне вино

Ресвератрол в червоному вині прекрасно захищає вас від хронічних і вікових захворювань, але якщо зловживати цим напоєм, ви ризикуєте отримати одночасно зневоднення організму і набір ваги (в одному келиху вина 150 калорій). Крім того, вино може порушувати цикл сну. Тому обмежтеся максимум одним келихом вина в день.

Шоколад

Дика спаржа

Буряк

Всім чули про зміну забарвлення сечі після вживання буряка в червоний або рожевий колір. Виявляється, що це зустрічається у приблизно 10% людей. Але ось що цікаво: за результатами досліджень, до цього ефекту найбільше схильні люди, які відчувають дефіцит заліза в організмі. Зверніться до фахівців для обстеження, якщо крім цих симптомів ви часто відчуваєте безпричинну втому і сонливість (найбільш часто зустрічаються ознаки дефіциту заліза).

Back to top button