Україна

Четверо українців потрапили у полон в Сомалі


Четверо українців потрапили у полон в Сомалі

Міністерство закордонних справ встановлює обставини захоплення в полон в Сомалі чотирьох українців.


Міністерство закордонних справ України підтверджує захоплення чотирьох українців на території Сомалі, підконтрольній антиурядовим силам. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook в п’ятницю, 12 січня.
 
“Наші громадяни були членами екіпажу гелікоптера Місії ООН в Сомалі, який зазнав аварії. Їхні особи встановлені. Разом з українцями на борту були також п‘ятеро іноземців”, – розповів він.
 
За словами речника, посольство України в Кенії та постійне представництво України при ООН в Нью-Йорку вже отримали термінові доручення МЗС України вжити необхідних заходів.
 
“З’ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі разом з іншими причетними відомствами нашої держави”, – додав Ніколенко.

Раніше повідомлялося, що бойовики сомалійського угруповування Аш-Шабааб захопили вертоліт ООН, коли він здійснив вимушену посадку в районі, контрольованому ісламістським угрупуванням.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Ємені у полоні в хуситів перебуває четверо українських моряків. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button