Україна

Четверо кримських суддів заочно отримали вироки за державну зраду


Четверо кримських суддів заочно отримали вироки за державну зраду

Двох суддів заочно засуджено до 15 років, інші отримали 12 та 13 років позбавлення волі, повідомляє прокуратури Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Вироки за держзраду отримали ще четверо кримських суддів-зрадників. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

“Двох суддів заочно засуджено до 15 років, решта отримали 12 та 13 років позбавлення волі. Усіх їх визнано винними у вчиненні державної зради”, – йдеться у повідомленні.

Йдеться про зрадників, які перейшли на бік Росії ще в 2014 році.

“Прокурори автономії довели, що у 2014 році засуджені зрадили присязі та перейшли працювати на бік ворога. При “новій владі” вони зайняли посади окупаційних суддів у незаконно створених Судацькому й Феодосійському міських судах, ще двоє перейшли працювати до “Совєтського районного суду” у тимчасово окупованому Криму. Своїми діями та рішеннями вони сприяли становленню та зміцненню окупаційних органів правосуддя на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України”, – йдеться у повідомленні.

Раніше СБУ викрила голову Полтавського районного суду, яка підозрюється у співпраці з спецслужбами РФ.

Екс-нардепа Волошина судитимуть за держзраду

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button