Україна

Червоний Хрест потрапив до українських полонених у РФ


Червоний Хрест потрапив до українських полонених у РФ

МКЧХ днями вдалося потрапити до місць утримання наших полонених на території Росії. В які саме – не повідомляють.

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) днями потрапив на місця утримання українських полонених на території Росії. Про це повідомляє Координаційний штаб із поводження з військовополоненими.
 
“Представник Координаційного штабу повідомив, що МКЧХ днями вдалося потрапити до місць утримання наших полонених на території Росії. У які саме, представники Червоного Хреста не повідомляють. Також, за інформацією МКЧХ, близько 120 наших захисників у неволі отримали теплі речі та засоби гігієни”, – йдеться у повідомленні.
 
Як кажуть, про це йшлося під час онлайн-зустрічі з сім’ями полонених захисників із полку Азов, які об’єдналися у громадську організацію Жінки зі сталі.
 
Під час зустрічі рідні ремствували, що листи не доходять до полонених азовців. Раніше була домовленість, що МКЧХ організує відправлення листів від рідних до полонених, яких визнала Росія.
 
“Незважаючи на те, що при виході з Азовсталі МКЧХ анкетував наших захисників, Росія офіційно не визнає їх полоненими. Тому листи азовцям, на жаль, не передаватимуть. Ми працюємо, щоб виправити це. Листи в Росії на останньому етапі розсилає російське міністерство оборони – вся відповідальність за це на ньому. Звільнені полонені кажуть, що послання від рідних не отримували”, – сказала представник Національного інформаційного бюро.
 
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що не бачить рішучості Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо українських полонених.
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button