Україна

Червоний Хрест не пустили до колонії Оленівки


Червоний Хрест не пустили до колонії Оленівки

Напередодні РФ сама запрошувала представників ООН і МКЧХ розслідувати трагедію, що сталася в Оленівці.

Росія відхилила прохання Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо доступу до військовополонених з Оленівської колонії. Водночас саме РФ напередодні закликала представників МКЧХ та ООН приїхати на місце трагедії та провести власне розслідування. Про це повідомили на сторінці гуманітарної місії у Twitter.

В організації нагадали, що сторони війни зобов’язані надавати співробітникам Червоного Хреста доступ до полонених.

“Зазначимо, що наше вчорашнє прохання про доступ до військовополонених з Оленівської колонії не було задоволене. Надання МКЧХ доступу до військовополонених є обов’язком сторін конфлікту відповідно до Женевських конвенцій”, – йдеться у повідомленні.

У п’ятницю, 29 липня в “ДНР” заявили, що під час обстрілу колонії загинули 47 людей, 75 було поранено, зокрема вісім охоронців.

У свою чергу Генштаб ЗСУ повідомив, що збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артобстріл виправної установи в Оленівці, а заяви про нібито обстріли з українського боку є відвертою брехнею та провокацією.

Нагадаємо, раніше Міноборони РФ на своєму Telegram-каналі виставило повідомлення із запрошенням представників ООН і МКЧХ розслідувати трагедію, що сталася в Оленівці. При цьому коли співробітники організації захотіли відвідати місце подій, їх просто не пустили.


Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button