Україна

Червоний Хрест не оприлюднить інформацію про виведених з Азовсталі військових

Червоний Хрест не оприлюднить інформацію про виведених з Азовсталі військових

Фото: ЕРА

Червоний Хрест не оприлюднить інформацію про військових, виведених з Азовсталі

Інформація про кількість та персональні дані виведених з Азовсталі українських військовослужбовців, яку має Міжнародний Комітет Червоного Хреста, залишиться конфіденційною, повідомляють у МКЧХ.

Інформація про кількість та персональні дані виведених з Азовсталі українських військовослужбовців, яку має Міжнародний Комітет Червоного Хреста, залишиться конфіденційною і публічно не оприлюднюватиметься. Про це повідомляє Укрінформ.

“Ця інформація є конфіденційною. Нашим пріоритетом є перевірка умов утримання військовополонених та поводження з ними, запобігання зникненню та підтримка їхнього зв’язку із сім’ями. Але ми не будемо публікувати списки або імена людей, яких ми відвідували або тих, кого ми відвідаємо в майбутньому”, – повідомила представник МКЧХ Мірелла Ходейб.

Вона додала, що реєстрація військовополонених організацією дозволяє їм “відчувати себе захищеними принаймні від ризику зникнути безслідно”.

Сім’ї виведених з Азовсталі військовослужбовців можуть дізнатися в МКЧХ, чи військові зареєстровані організацією під час виходу.

“Сім’ї, які шукають інформацію про зниклих безвісти родичів, можуть зв’язатися з Центральним агентством розшуку МКЧХ за електронною поштою [email protected], а також за телефонами +41 22 730 3600 або +380 800 300 155”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у березні у складі Центрального агентства розшуку МКЧХ було створено окреме бюро, яке займається виключно питаннями міжнародного збройного конфлікту в Україні.

Нагадаємо, процес евакуації військових відбувався за посередництва ООН та Червоного Хреста. Міжнародний комітет Червоного Хреста реєстрував військовослужбовців, які залишали територію маріупольського заводу Азовсталь.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button