Україна

Чернігівський обласний центр екстреної медичної допомоги отримав 8 нових автомобілів швидкої допомоги

Наприкінці минулого року Чернігівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 8 нових автомобілів швидкої допомоги (7 одиниць класу B, 1 – класу C (реанімобіль), які створені на базі Volkswagen Crafter українським виробником “Ксенко Авто Продакшн”. Про це повідомляють на офіційній сторінці виробника у Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

За словами директора ТОВ “Ксенко Авто Продакшн” Олександра Кучерявіна, ці “швидкі” вище рівнем за ті, що масово закуповувалися усі попередні роки.

“Особливість цих автомобілів у тому, що медичний салон конструювали з урахуванням потреб та побажань медиків, які брали безпосередню участь у розробці. Окремо варто відзначити якість самого шасі та використані технології для медичного салону, зокрема, шумо- та віброізоляції, теплоефективності, опалення, кріплення елементів. При цьому медичне обладнання дозволяє медикам зручно працювати з ним не тільки у “швидкій”, але і за її межами. Все зроблено для комфортної та ефективної роботи медперсонала”, – розповів Кучерявін.

Що стосується медичного обладнання, то воно від найкращих виробників, зокрема: Zoll (США), Weinmann (Німеччина), Masimo (США), Nihon Kohden (Японія), Ferno (США), Germa (Швеція).

Як розповів директор Центру екстреної медичної допомоги Ігор Даниленко, комплектація провідним медобладнанням дозволяє медикам максимально ефективно надавати екстрену допомогу.

“Дефібрилятор має технологію імпульсу Zoll, яка зменшує травматичність серцевого м’яза. Апарат ШВЛ Weinmann Medumat Standard 2 завдяки великій кількості режимів можна використовувати як для реанімації, так і для транспортування пацієнта у лікувальний заклад. Пульсоксиметр Masimo – говорить сам за себе, бо це найточніша пульсоксиметрія у світі і вона дає точні показники навіть у важких хворих, у тому числі хворих на коронавірусну інфекцію Covid-19. Окрім того, швидкі укомплектовані портативним капнографом Masimo Emma, що дозволяє медикам контролювати ефективність проведення вентиляції поза межами “швидкої”. Наші медики дуже задоволені і вважають ці АШМД найкращими з усіх, які бачили”, – сказав Даниленко.

На презентації нових автомобілів були присутні заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як, директор Українського науково-практичного центру ЕМД та МК МОЗ України Євген Мороз, директорка Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Малютіна, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, перша заступниця голови Чернігівської облради Ніна Лемеш, представники Сумської ОДА та інші посадовці та експерти.

ТОВ “Ксенко Авто Продакшн” розпочало серійне виробництво автомобілів швидкої допомоги у 2020 році та за підсумками минулого року вийшло на 2 місце в Україні за кількістю поставлених АШМД.

Back to top button