Україна

Черкаського митрополита УПЦ МП судитимуть за розпалювання ворожнечі


Черкаського митрополита УПЦ МП судитимуть за розпалювання ворожнечі

Судитимуть митрополита Черкаської єпархії УПЦ МП Феодосія, який закликав до розпалювання національної та релігійної ворожнечі.

До суду направлено справу за обвинуваченням керівника однієї з єпархій УПЦ (МП) у Черкаській області в розпалюванні ворожнечі. Йдеться про митрополита Феодосія. Про це повідомляє Київська облпрокуратура.

Зазначається, що перебуваючи під цілодобовим домашнім арештом, обвинувачений розміщував в YouTube свої відеозаписи, у яких негативно характеризував представників і вірян Православної церкви України та інших конфесій, працівників правоохоронних органів, судової влади, органів місцевого самоврядування та громадських активістів.

У висловлюваннях священнослужителя містилися заклики до розпалювання національної та релігійної ворожнечі, а також ознаки підбурювання населення України до розв’язання міжконфесійних конфліктів. Відповідні висновки підтверджено судово-лінгвістичною експертизою. Йому було повідомлено про підозру.

Як уточнили в облпрокуратурі, стосовно цього священнослужителя в іншому кримінальному провадженні направлено до суду обвинувальний акт за фактами вчинення аналогічного правопорушення, а також виправдання, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України.

Нагадаємо, в Херсоні судитимуть священника УПЦ МП, що торгував зброєю

За даними правоохорнців, на співпраці з Росією було викрито понад 60 кліриків УПЦ МП. СБУ повідомила про підозру для 26 представників церкви, 19 із них вже отримали судові вироки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button