Україна

Через загострення в Авдіївку припинили постачання гумдопомоги


Через загострення в Авдіївку припинили постачання гумдопомоги

У зв’язку з тим, що люди їдуть потрошку з міста, то тих резервів, які є в Авдіївці, вистачить на три місяці.

 
Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки Донецької області постачання гуманітарної допомоги в місто призупинено, але резервів вистачить на три місяці. Про це в коментарі Українському радіо повідомив начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш.
 
“Ми поки що припинили ввезення гуманітарної допомоги в місто, тому що небезпечна дорога, 22 кілометри до Авдіївки постійно під обстрілами. Втім, у місті накопичено резервів. Ми від початку повномасштабної війни намагалися ці резерви підтримувати з розрахунку на кількість населення орієнтовно на 2-2,5 місяці. У зв’язку з тим, що люди їдуть потрошку з міста, то тих резервів, які є в місті, орієнтовно вистачить на три місяці. Це і продукти харчування, і гігієна, є певний запас води”, – зазначив він.
 
Також, за його словами, є декілька локацій зі свердловинами, влада запускає в певний час генератори, щоб піднімати цю воду, люди приходять та її набирають.
 
Барабаш зазначив, що якщо буде так, як три останніх дні, то найближчим часом, якщо не станеться нової хвилі загострення, знову завозитимуть гуманітарну допомогу, бо вона накопичується на спокійніших територіях.
 
За словами начальника МВА, градус напруження біля Авдіївки знизився, але війська РФ й далі намагається атакувати. При цьому ЗСУ готові до можливої нової фази загострення.
 
“У росіян є резерви, їх немало, і ми це бачимо. Впевнений, що вони зроблять висновки з тих помилок, які вони зробили з початку цього загострення. Те, що і ми готуємося, це точно. Ми і були готові”, – наголосив Барабаш.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на Авдіївському напрямку окупанти не полишали спроб оточити Авдіївку. Тут відбито п’ять атак ворога. Наступ військ РФ на Авдіївку наймасштабніший з 2014 року. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button