Україна

Через вибух газопроводу на Полтавщині 3,5 тисячі людей залишились без газу

Внаслідок вибуху на магістральному газопроводі на Полтавщині без газу залишилися 3,5 тисяч громадян, на місці вибуху досі спостерігається факельне горіння висотою до 1 м. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

Повідомляється, що близько 22.00 на місці розгерметизації все ще спостерігається незначне факельне горіння висотою до 1 м над землею.

Відключено газорозподільну станцію “Вишневе” внаслідок чого припинено газопостачання 16 населених пунктів (близько 3 тис. 500 абонентів) Лубенського району.

Наразі рятувальники за допомогою газоаналізаторів проводять заміри повітря на наявність перевищення небезпечних речовин.

Зокрема, повітря перевіряють у селах Новаки, Тарандинці, Губське, Халепці, Калайдинці та Клепачі.

Жертв та постраждалих внаслідок вибуху немає.

По обіді 9 січня на магістральному газопроводі, який обслуговує “Оператор газотранспортної системи України” (Укртрансгаз) стався вибух на ділянці поблизу села Калайдинці, що на Полтавщині.

У ДСНС розповіли, що причиною інциденту стала розгерметизація газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” з послідуючим факельним горінням.

О 16 годині подачу газу до газопроводу перекрили.

Нагадаємо:

  • Правоохоронці встановлюють причини вибуху на магістральному газопроводі в Лубенському районі Полтавської області, інформація про постраждалих відсутня.
Back to top button