Україна

Через ворожі обстріли на Донбасі близько 30 тисяч жителів Донецької області залишаються без води – 1News


Фото з відкритих джерел

Орієнтовний термін виконання відновлювальних робіт на насосній станції – до 1,5 місяця

Близько 30 тисяч жителів Донецької області залишаються без централізованого водопостачання через зупинку насосної станції, пошкодженої окупантами. Про це повідомив керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, інформує “Укрінформ”.

Насосна станція Першого підйому Південно-Донбаського водогону потрапила під обстріл окупантів ще 19 лютого. Тоді було пошкоджено її обладнання, зокрема, трансформатори, через що вони не підлягають відновленню.

“Понад 800 тисяч мешканців області відразу після зупинення електропостачання залишились без сталого водопостачання. Терміново були вжиті необхідні заходи… Зараз близько 30 тисяч мешканців області залишаються без централізованого водопостачання”, – сказав Кириленко.

Наразі з Карлівського водосховища забезпечується постачання Покровської групи міст, а зі Старокримського водосховища – постачання Маріуполя.

1News за темою: Обстріли на Донбасі: У Щасті стався вибух та пожежа на Луганській ТЕС

За словами Кириленка, до міст Мар’їнка, Красногорівка, Волноваха, Вугледар та Курахове почалося підвезення води для населення. З міжнародними організаціями вирішено питання щодо допомоги у придбанні для громад ємностей для питної води.

Орієнтовний термін виконання відновлювальних робіт на насосній станції – до 1,5 місяця.

“Це приблизний термін, з певним невеликим запасом часу. Зараз передчасно казати про пошкодження лише трансформаторів – основного та резервного. Ми не знаємо, чи у справному стані електрощитова, лінії електромереж. Для цього необхідно вийти працівнику відповідного підрозділу Компанії “Вода Донбасу”. Доступ наразі не погоджено. Монтаж цього обладнання не може бути здійснений силами кількох людей, десятка людей, необхідна спеціальна техніка. Ділянка дуже добре прострілюється”, – пояснив керівник обласної ВЦА.

Кириленко додав, що ще стоїть питання доставки техніки, а тільки після цього – встановлення основного джерела живлення.

1News за темою: У Донецькій області чотири населених пункти залишились без води через обстріли

Нагадаємо, за минулу добу, 22 лютого, з боку НЗФ зафіксовано 72 порушення режиму припинення вогню, 53 з яких – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Загинув один український військовий.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button