Україна

Через Таскомбанк незаконно перевели у готівку 4 мільярди

Національний банк ухвалив рішення про невідповідність керівників ПАТ “Таскомбанк” вимогам законодавства через здійснення банком ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу регулятора.

“Нацбанк отримав повідомлення про оскарження в судовому порядку його рішень (ухвалених у лютому-березні – ЕП.) про невідповідність керівників “Таскомбанку” вимогам законодавства”, – йдеться у повідомленні.

Як наголошується, підставою для прийняття таких рішень є неналежне виконання керівниками “Таскомбанку” своїх службових обов’язків, що призвело до здійснення цим банком ризикової діяльності у сфері фінмоніторингу.

“Також ними неналежно виконувався обов’язок здійснювати управління ризиками. Більше того, банк був зобов’язаний відмовитися від обслуговування клієнтів у випадках, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу, але не зробив цього”, – повідомляє регулятор.

Згідно з повідомленням, НБУ виявив факт зняття за період з лютого по жовтень 2017 року 23 юрособами (які викликали підозру – ЕП. Див. інфографіку) у готівковій формі коштів зі своїх поточних рахунків у розмірі близько 3,9 млрд гривень на закупівлю вторинної сировини. Це майже 80% усієї виданої банком за цей період готівки з рахунків юридичних осіб.

 

 

Back to top button