Україна

Через протести моряків було заблоковано трасу Одеса-Київ

Понад сто моряків на знак протесту проти корупції в морській галузі, а також багаторазового підвищення цін в системі дипломування та сертифікації фахівців, перекрили рух транспорту на трасі Одеса-Київ навпроти поста поліції “Дачне”, повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Вранці учасники акції пікетували адмінбудівлю одеського Сервісного центру ДП “Моррічсервіс”, а пізніше перемістилися на автотрасу Одеса – Київ і перекрили рух транспорту.

“Ми протестуємо проти корупції в морській галузі та необґрунтованого підвищення практично в 10 разів цін за дипломування і сертифікацію фахівців. Якщо раніше один з таких документів обходився моряку приблизно в 500 доларів, то зараз – 5 000 доларів. Вимагаємо зустрічі з головою облдержадмінстрації, керівником СБУ, щоб викласти свої вимоги”, – зазначив один з учасників акції старпом Юрій Король.

Зараз протестувальники безперервно рухаються пішохідним переходом на автотрасі, тримаючи в руках плакати “Моряки в полоні корупції”, “Немаэ хабара – немає диплома” та інші.

Моряки блокують проїзд автомобілів на трасі Одеса – Київ, пропускаючи тільки маршрутні автобуси і автомобілі екстрених служб.

Учасники акції вважають винуватцями обмеження їх інтересів главу відомства і в.о. голови Держслужби морського та річкового транспорту, вимагають їх відставки, спрощення системи і зниження цін за дипломування моряків.

 

 

 

 

 

 

Back to top button