Україна

Через порушення санітарних норм у столиці закрили один із ринків

Про це на брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко, передає 1NEWS.

Під час перевірок дотримання протиепідемічних норм на 198 об’єктах Києва на порушників склали 46 адмінпротоколів. Через недотримання санітарних норм та регламенту в Києві закрили ринок “Десна”.

“Ми почали послаблення обмежень, але ще раз підкреслюю: відкриття закладів, підприємств – це, перш за все, дотримання правил і відповідальність керівників за безпеку персоналу та відвідувачів. Наприклад, в столиці вже відкрилося 37 продовольчих ринків, для яких прописаний чіткий регламент роботи. Один із них – ринок “Десна” – Держпродспоживслужба вже закрила за недотримання санітарних норм і регламенту”, – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що дотримання норм в столиці контролюють групи з представників Держпродспоживслужби, муніципальної варти, районної влади та комунальників.

“Вони перевіряють роботу ринків, закладів громадського харчування та інших підприємств, що вже розпочали працювати. І в разі виявлення порушень – на місце викликають наряд поліції і складають адмінпротокол. Протиепідемічні групи вже перевірили 198 об’єктів, а правоохоронці склали 46 протоколів щодо порушників. Також за моїм зверненням поліція перевірила нічні клуби, оштрафувала керівників трьох таких розважальних закладів, яким місто не дозволяло відкриватися. А вони минулими вихідними працювали”, – додав Віталій Кличко.

 

 

 

 

 

Back to top button