Україна

Через обстріли пошкоджено великий енергогенеруючий об’єкт – Міненерго


Через обстріли пошкоджено великий енергогенеруючий об’єкт - Міненерго

Через атаки Росії обмежено виробництво електроенергії на одному з великих генерувальних об’єктів.

Унаслідок пошкодження російськими атаками обʼєктів магістральної електромережі Укренерго, обмежується виробництво електроенергії на одному з великих генерувальних об’єктів. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає пресслужба відомства в четвер, 25 липня.
 
“На жаль, ми не можемо зараз повністю видати певну генерацію. Ці обмеження виникли внаслідок ракетних і дронових ударів”, – зазначив глава Міненерго під час візиту на одну з АЕС.
 
За словами міністра, вже є плани щодо усунення таких обмежень, енергетики цілодобово працюють над їх ліквідацією.
 
“Я впевнений, що навіть при повторних таких ударах, при пошкодженнях ми дуже швидко будемо їх усувати”, – наголосив Галущенко.
 
У Міненерго нагадали, що внаслідок атак на магістральні підстанції в мережі виникли обмеження з передачі електроенергії. Через це певне генерувальне обладнання, яке готове нести навантаження, не може працювати на повну потужність. Роботи з відновлення устаткування для зняття відповідних обмежень тривають цілодобово.
 
Раніше повідомлялося, що в Україні знизилося споживання електроенергії на тлі похолодання і збільшення генеруючих потужностей.

Україна за допомогою партнерів має намір побудувати у 2024 році до 1 гігавата газової маневреної генерації та ще 4 гігавати у найближчі роки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − two =

Back to top button