Україна

Через Дію вже отримано понад 200 заявок на усиновлення

Через Дію вже отримано понад 200 заявок на усиновлення

Фото: Unsplash

Від охочих усиновити дитину через Дію вже отримано понад 200 заявок

У програмі Дія з’явилася послуга “усиновлення”. Починаючи з 1 червня можна подавати заявку на первинну консультацію.

 

Від охочих усиновити дитину в Україні вже отримано понад 200 заявок. Всього на державному обліку перебувало 70 тис. дітей, які потребують усиновлення. Про це у суботу, 4 червня, заявив генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Мінсоцполітики України Руслан Ковбаса в ефірі інформаційного телемарафону.

 

За його словами, усиновлення дитини за допомогою мобільного додатка Дія максимально спростить усі процедури подання документів.

 

“Раніше це все було на папері – всі документи з різних інстанцій нотаріально засвідчувалися. На сьогодні ми цей процес максимально вдосконалюємо”, – пояснив Ковбаса.

 

Він поінформував, що до початку російської військової агресії в Україні на державному обліку перебувало 70 тис. дітей, які потребують усиновлення. З них лише 17 тис. могли бути юридично усиновленими.

 

“За останній період приблизно 1 тис. 700 дітей набули певного статусу, як діти, позбавлені батьківського піклування, і близько 800 дітей уже мають статус сироти”, – зазначив Ковбаса.

 

Говорячи про процедуру усиновлення, він розповів, що весь пакет документів, наприклад паспорт, довідка про місце проживання та про несудимість, свідоцтво про шлюб, усі документи генеруватимуться в особисту справу громадянина, безпосередньо в кабінеті Дії.

 

“Ключове, що дає ця програма – це ідентифікація людини. Службам у справах дітей не потрібно буде ходити та перевіряти, як завірені ці копії документів, тому що вони матимуть всю інформацію”, – сказав Ковбаса.

 

Він розповів, що кожен етап процесу усиновлення фіксуватиметься, відповідно це зробить його максимально оперативним та прозорим.

 

“На вчорашній день, від охочих усиновити дитину через цей додаток отримано понад 200 заявок,  майже 300 заявок були ще в обробці. Упевнений, що з кожним днем ​​кількість охочих зростатиме”, – зазначив представник Мінсоцполітики.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button