Україна

Через аварію вимикалися дві ЛЕП – Міненерго


Через аварію вимикалися дві ЛЕП - Міненерго

Вимикалася лінія 750 кВ та підстанція 750 кВ у Запорізькій області. Також двічі за добу вимикалася лінія 330 кВ у Чернігівській області.

В Україні через аварії вимикалися лінії електропередачі у Запорізькій та Чернігівські областях. Про це повідомляє Міненерго у понеділок, 31 травня.

“Сталися аварійні ситуації в мережах оператора системи передачі НЕК Укренерго. Вимикалася лінія 750 кВ та підстанція 750 кВ у Запорізькій області. Також двічі за добу вимикалася лінія 330 кВ у Чернігівській області. Причини з’ясовуються. Споживачі не знеструмлювалися”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної. Електроенергії повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

При цьому минулої доби застосовувалися обмеження по балансу потужності для виробників електроенергії з відновлюваних джерел величиною до 306 МВт.

Через російські обстріли вчора на Херсонщині знеструмлювалися вісім населених пунктів. Без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Як уточнює Укренерго, сьогодні в Україні з різних причин без електропостачання залишаються 402 населені пункти.

Нагадаємо, кілька днів тому енергосистема України отримала аварійну допомогу з Румунії. Це останній інструмент подолання дефіциту потужності в енергосистемі, зазначили тоді в Укренерго.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button