Україна

Через агресію Росії НАТО і ЄС зараз опинилися в найскладнішій ситуації з 1989 року – 1News

Президент Польщі Анджей Дуда


Фото з відкритих джерел

За його словами, НАТО і ЄС опинилися в складній ситуації, оскільки зараз вирішується питання про світову безпеку

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що через агресію Росії НАТО і ЄС зараз опинилися в найскладнішій ситуації з 1989 року. Про це він заявив перед початком переговорів у Берліні лідерів Німеччини, Франції та Польщі. Про це повідомляє Polsat News.

За його словами, НАТО і ЄС опинилися в складній ситуації, оскільки зараз вирішується питання про світову безпеку. До того ж у небезпечній ситуації опинилася країна, яка не є членом ні ЄС, ні НАТО.

“Наша велика задача – забезпечити мир для наших суспільств і народів, наша велика задача – захистити міжнародне право, захистити територіальну цілісність країн, які не є членами ЄС, ні членами НАТО, але є нашим союзником. Країна, в якій живуть люди, які хочуть свободи, хочуть незалежності, хочуть суверенітету – я думаю про Україну в цей момент”, – сказав Дуда.

Він додав, що теперішня ситуація на кордоні з Україною – найскладніша для світу з часів Другої світової війни.

“У нас безпрецедентний збір, угруповання російських військ уздовж кордону з Україною, у нас також є велике російське угруповання в Білорусії, де проходять навчання, які триватимуть до 20 лютого. Ми всі запитуємо себе, що буде далі, яким буде ефект від цих військових зрушень, яких світ і Європа не бачили з часів Другої світової війни”, – сказав Дуда.

1News за темою: Макрон, Дуда і Шольц обговорили у Берліні ситуацію навколо України

Раніше повідомлялося, що високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель не вважає, що зараз світ стоїть на порозі повномасштабної війни. Однак він вважає, що Росія чинить тиск, щоб обговорити з Києвом безпеки в Європі.


Джерело

Back to top button