Україна

Чехія передала Україні ударні вертольоти – ЗМІ

Чехія передала Україні ударні вертольоти - ЗМІ

Мі-24 (ілюстративне фото)

Прага готова передати Україні набагато більше вертольотів радянського чи російського виробництва, але хоче, щоб США прискорили постачання обіцяних західних вертольотів.

Влада Чехії передала Україні ударні вертольоти радянського виробництва типу Мі-24. Точна їхня кількість тримається в секреті. Гелікоптери вже в Україні, повідомляє Wall Street Journal.

Зазначається, що постачання цих машин пройшло “минулими тижнями”.

За даними довідника The Military Balance за 2021 рік, Чехія мала всього 7 вертольотів Мі-24Д.

Водночас повідомляється, що Чехія готова передати Україні значно більше вертольотів радянського чи російського виробництва. У розпорядженні чеських збройних сил також 16 вертольотів Мі-171Ш, 10 вертольотів Мі-35П, п’ять Мі-17 та чотири Мі-8. Але Прага хоче, щоб США прискорили постачання обіцяних вертольотів типу UH-1Y Venom та AH-1Z Viper.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Україну зі США доставлено три вертольоти Мі-17. Це перші з 11 вертольотів Мі-8 та Мі-17, постачання яких передбачено пакетом американської військової допомоги на суму 800 млн доларів.

Нагадаємо, тимчасово повірена у справах США Крістіна Квін заявила, що західні союзники, які мають у своєму розпорядженні військові літаки радянського зразка, можуть постачати їх Україні за двосторонніми контрактами. США не обмежують їх у таких постачаннях.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button