Україна

Частина Дніпровського металургійного заводу зупиняє роботу

З 1 січня 2022 року металургійний майданчик Дніпровського металургійного заводу (у минулому – завод імені Петровського), що належить DCH Олександра Ярославського, зупиняє свою роботу через нерентабельність продукту. Про це повідомило джерело на підприємстві, пише 1news, посилаючись на Економічну правду.

“Є комплекс причин: невизначеність постачання вугілля з Росії, складності з логістикою сировини через нестачу вагонного парку та вартість енергоносіїв. Це у комплексі складається у собівартість продукції, що не дозволяє бути підприємству рентабельним”, – зазначив він.

За його словами, точних термінів простою ще немає, але заздалегідь зупинка очікується від одного місяця, а рішення про відновлення роботи залежатиме від кон’юнктури на ринку металопрокату.

Нагадуємо:

Завод складається з металургійного та коксохімічного блоку. Другий зараз працює.

Підприємства кондитерської галузі змушені призупиняти виробництво частини асортименту продукції через рекордне зростання цін на газ.

Асоціації хлібопекарської галузі звернулися до президента Володимира Зеленського та Кабміну з проханням забезпечити “пільговий” газ для стабільності виробництва.

За тиждень ціна газу на українській біржі знизилася майже на 11% – з 54,3 тис грн до 48 тис грн.

Компанія “Молочний альянс” заявила, що вважає недоцільною виробничу діяльність молочної галузі через зростання цін на енергоносії.

Back to top button