Світ

Частина бригад спецназу ГУР РФ втратила до 95% складу – ЗМІ

Частина бригад спецназу ГУР РФ втратила до 95% складу - ЗМІ

Фото: Соцсети

Три з п’яти бригад спецназу ГУР РФ зазнали втрат у 90-95% особового складу

США вважають, що Росії тепер знадобиться до десяти років на відновлення всіх підрозділів, зазначає The Washington Post.

 

Окремі бригади спецназу ГУР РФ втратили до 95% особового складу під час війни проти України. Тепер на їхнє поповнення піде до 10 років. Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на “злиті” в Інтернет дані Пентагону.

 

Російське командування надмірно покладалося на спецназ і використало його у складі піхотних формувань, які зазнали величезних втрат, наголошується у повідомленні ЗМІ.

 

Росія на початку Великої війни скептично ставилася до боєздатності своїх підлеглих, тому наказувала елітним бійцям вступати у прямі бої. У результаті, три з п’яти бригад зазнали втрат у 90-95% особового складу. Солдатам спецназу потрібно, щонайменше, чотири роки спеціальної підготовки.

 

Вашингтон вважає, що Москві знадобиться до десяти років на відновлення всіх підрозділів і зазначає, що втрати спецназу ГУР РФ зроблять його менш ефективним не лише у війні проти України, а й в інших куточках світу.

 

У “злитих” документах не йдеться про те, скільки саме бійців спецназу було вбито або поранено в Україні. В одному з перехоплень зазначається, що один підрозділ втратив майже всю бригаду, в якій діяло 125 осіб із 900 розгорнутих.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button