Україна

Частинам російської армії присвоєно назви українських міст

Зокрема, почесне найменування "Житомирський" було присвоєно 93-й окремій танковій бригаді, на базі якої пізніше було створено 68-й полк

Президент Росії Володимир Путін підписав укази про присвоєння почесних найменувань цілій низці частин російської армії  – і вони вже набули чинності, повідомляє 1NEWS.

В указах сказано, що почесні найменування присвоєно різним частинам “із метою збереження славних військових історичних традицій, виховання військовослужбовців у дусі відданості Вітчизні та вірності військовому обов’язку”.

Назви українських міст включено в почесні найменування полків у пам’ять про участь частин у звільненні цих міст в роки т.зв. “Великої вітчизняної війни”.

Зокрема, почесне найменування “Житомирський” було присвоєно 93-й окремій танковій бригаді, на базі якої пізніше було створено 68-й полк, “в ознаменування здобутої перемоги і відзнаки у боях за визволення міста Житомир”.

Також низці частин російської армії було присвоєно почесні найменування, що включають у себе назви міст Білорусі – Вітебська (90-а гвардійська танкова Вітебсько-Новгородська дивізія), Кобрина (856-й гвардійський самохідний артилерійський Кобринський полк), Слонима (102-й механізований Слонімсько-Померанський полк).

381-й гвардійський артилерійський “Варшавський полк” названо на честь столиці Польщі.

Крім того, 400-й самохідний артилерійський полк отримав почесне найменування “Трансільванський”, 144-й мотострілецька дивізія стала гвардійською Ельнінською, 150-га мотострілецька дивізія – Ідріцько-Берлінською, а 933-й зенітний ракетний полк – Верхньодніпровським.

Джерело: РБК

Back to top button