Україна

До Альянсу оборонних індустрій приєдналися п’ять італійських компаній


До Альянсу оборонних індустрій приєдналися п ять італійських компаній

Наразі Альянс оборонних індустрій налічує 74 компанії з понад 20 країн світу, які готові сприяти розвитку українського ОПК.

П’ять італійських компаній- Leonardo S.p.A., Fincantieri, Elettronica, Iveco Defense Vehicles та FAE Group S.p.A – долучилися до Альянсу оборонних індустрій. Про це повідомляє Мінстратегпром.

Зазначається, що керівництво Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України провело зустріч з італійською делегацією на чолі з заступником міністра оборони Італії генерал-лейтенантом Люціано Портолано.

Сторони обговорили співпрацю в різних секторах ОПК, що має суттєво посилити обороноздатність України. Промислові й технологічні лідери в оборонній та безпековій галузях Італії запропонували свої проєкти для реалізації. Йшлося також про кооперацію італійських і українських виробників продукції військового призначення.

Італійські компанії висловили зацікавленість у співпраці в авіаційній галузі, розмінуванні України, виробництві бронеавтомобілів, захисті повітряного простору, обміні технологічними інноваціями.

Як повідомляється, уряд Італії виділяє окремі кошти, частину яких буде спрямовано на розвиток військових інновацій саме в Україні. Крім того, до розвитку технологій будуть залучені італійські наукові інститути.

Наразі Альянс оборонних індустрій налічує 74 компанії з понад 20 країн світу, які готові сприяти розвитку українського ОПК.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій.

Станом на вересень, до Альянсу оборонних індустрій долучилися 38 компаній із 19 країн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button