Україна

Бунт в Дніпрі: як “покарали” поліцейськихСюжет


Бунт в Дніпрі: як покарали поліцейських

Керівництво МВС протягом трьох днів приймало рішення щодо спецпризначенців, які відмовились йти на фронт.

Нещодавно у мережі розгорівся скандал через відео суперечки полку особливого призначення Нацполіції в Дніпропетровській області з керівництвом. Поліцейські нібито відмовлялися переводитись в штурмову бригаду Лють, бо, за їхніми словами, вони не підготовлені, а “окопи – це не блокпости”. Для вирішення ситуації Міністерству внутрішніх справ знадобилось декілька днів.

Перша реакція

Після поширення відео “наради” правоохоронців в Дніпрі заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич заступився за підлеглих. За його словами, окрім постійного набору до Люті, відбувається реорганізація структурних підрозділів поліції, аби “створити найбільш ефективну систему у складі Сил безпеки і оборони України”.

“Хто хоче воювати – йде на фронт. Для решти є також чимало поліцейських завдань”, – пояснив Фацевич.

 facebook.com/UA.National.Police

А щодо відео у соціальних мережах про полк особливого призначення у Дніпрі він пообіцяв з’ясувати всі обставини та прийняті відповідні рішення.

Позиція Жоріна

Заява про те, що “хто хоче воювати”, той тільки йде на фронт ще більше розбурхала українців, а сам скандал докотився до військових. Зокрема, заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку Азов Максим Жорін назвав поліцейських, які відмовились йти на фронт, “ах***вшими биками” та закликав розформувати цей полк.

Він зазначив, що Лють – це бригада, створена з нормальних правоохоронців. Для них теж штурмувати посадки “непрофільна” справа, що важко дається, проте свій обов’язок по захисту країни вони виконують.

На думку майора, поки полк нелюстрованого “беркуту” з Дніпра об’єднаний в один підрозділ, ці поліцейські “можуть ще щось скиглити”.

“Бачу тут єдине рішення – цей полк необхідно ліквідувати, самих беркутів розкидати по різним підрозділам Збройних сил. Там вони вже не зможуть поводити себе так нахабно. І принесуть хоч якусь користь державі”, – додав Жорін.

“Покарання” для копів

Сьогодні Олександр Фацевич оголосив, що полк особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області вирішили розформувати.

За його словами, з початку повномасштабної війни поліцейські різних служб, у тому ж числі й підрозділів особливого призначення, встали до оборони й захисту України. Через це було прийнято рішення розформувати полк, а спецпризначенців, які відмовились йти на фронт, примусово перевести до штурмової бригади Лють в порядку ст. 65 Закону України Про Національну поліцію України.

“Ті особи, поліцейські, які відмовлятимуться – будуть звільненні з врученням повісток”, – додав Фацевич.

 t.me/MaksymZhorin

В Нацполіції нагадали, що у 2023 році були прийняті зміни до закону Про Нацполіцію, відповідно до яких поліцейські особливого призначення можуть брати участь в обороні країни шляхом безпосереднього ведення бойових дій.
 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button