Україна

Будівництво метро на Троєщину пройде в п’ять етапів

Будівництво метро на Троєщину почнеться зі станції “Глибочицької” до “Райдужної”, усього відрізок матиме 6 станцій, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Київської міської держадміністрації.

Заступник голови КМДА Олександр Густєлєв розповів, що Київ готується до будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену. Вона поєднає Кільцеву дорогу з житловим масивом Троєщина.

Будівництво у 5 етапів затверджено розпорядженням КМДА. Перший етап – ділянка від станції “Глибочицька” до станції “Райдужна”.

Метро перетинатиме Дніпро через Подільсько-Воскресенський мостовий перехід. Там наразі триває будівництво станцій метро на нижньому ярусі мосту та на лівому березі, де метро йтиме під землею.

Наразі будуються 2 тунелі для майбутньої станції “Райдужна”. Цьогоріч “Київському метрополітену” як замовнику нової гілки метро передбачено 30 млн грн фінансування.

Перша ділянка міститиме 6 станцій: “Глибочицька” (з пересадкою на ст. метро “Лук’янівську”), “Подільська” (з пересадкою на ст. метро “Тараса Шевченка”), “Суднобудівна”, “Труханів острів”, “Затока Десенка”, “Райдужна”.

За словами Густєлєва, вже практично побудовано в основних конструкціях три станції метрополітену: “Суднобудівна”, “Труханів острів”, “Затока Десенка”. Наступною буде станція мілкого залягання на лівому березі – “Райдужна”.

 

 

 

 

Back to top button