Україна

Буданов спрогнозував, коли ЗСУ підуть у наступ


Буданов спрогнозував, коли ЗСУ підуть у наступ

Окупаційні війська РФ досягли “певних успіхів” поблизу Авдіївки, але “це зовсім не те, чого вони очікували, навіть близько”.

Новий контрнаступ українських захисникыв може розпочатися вже навесні, одразу після того, як повністю вичерпає себе наступ російських окупантів. Про це у середу, 31 січня, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пише The Telegraph.

Зокрема, Буданов спрогнозував, що російський наступ вичерпається до ранньої весни.

“Ми робимо хід, ворог робить хід. Тепер черга ворога. Наступ закінчиться, а потім почнеться наш”, – сказав він.

Він підкреслив, що Україна не проводила великих наступальних операцій проти російських окупантів після завершення свого літнього контрнаступу.

“Наразі українські захисники перейшли до активної оборони і зводять великі укріплення в тилу”, – пояснив він. 

За словами Буданов, Росія у рамках цього наступу прагне вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганськох області.

“Ворог атакує Куп’янськ (Харківська область), Лиман, Бахмут та Авдіївку (Донецька область) одночасно. При цьому, окупаційні війська РФ досягли певних успіхів поблизу Авдіївки, але це зовсім не те, чого вони очікували, навіть близько”, – сказав він. 

Нагадаємо, до 2025 року загальна цифра втрат РФ у війні з Україною перетне позначку у 500 тисяч, згідно з прогнозом військової розвідки Великої Британії.

Раніше повідомлялося, що українські війська відійшли від села Крохмальне у Куп’янському районі Харківської області. ЗСУ закріпилися на підготовлених  раніше запасних позиціях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button