Україна

Буданов розповів, які ракети значно полегшили б роботу ЗСУ


Буданов розповів, які ракети значно полегшили б роботу ЗСУ

Україна сподівається на постачання крилатих німецьких ракет Taurus, наголосив очільник ГУР.


Німецькі ракети Taurus могли б полегшити життя українським військовим, адже ця зброя може вражати командні центри та інші важливі цілі ворога. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерство оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю німецькому виданню ARD.
 
“Taurus, безумовно, полегшив би наше життя”, – сказав очільник ГУР.
 
Буданов наголосив, що Taurus – чудова зброя, щоб вражати командні центри та інші дуже важливі цілі.
 
Крім того, начальник ГУР прокоментував ініціативу Чехії з закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ. За його словами, закуплених за чеською ініціативою боєприпасів ще немає на фронті.
 
Буданов підкреслив, що без підтримки партнерів Україні прийдеться “катастрофічно важко”. Він виразив надію, що Європейський Союз компенсує відсутність допомоги від США й цьогоріч покаже значне піднесення в оборонній промисловості.

Нагадаємо, Україна ще з минулого року просить Німеччину розпочати постачання далекобійних ракет Taurus, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 км.

22 лютого Бундестаг ухвалив рішення рекомендувати німецькому уряду надати Україні далекобійну зброю. Остаточне рішення лише за канцлером Олафом Шольцом. Проте останній виключає можливість передачі Taurus для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button