Україна

Британия будет учить украинских госслужащих английскому языку


Британия будет учить украинских госслужащих английскому языку

Навички володіння англійською мовою держслужбовцями визначені як важливі для євроатлантичної інтеграції України.

Велика Британія навчатиме українських держслужбовців англійської мови. Програма триватиме три роки, на неї британський уряд спрямує 3 млн фунтів стерлінгів. Про це у понедылок, 2 вересня, йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Згідно з повідомленням, програма буде зосереджена на підготовці державних службовців, які працюють у сферах, пов’язаних з євроатлантичною інтеграцією України. Навчання проходитимуть 1400 людей щороку. Програма включатиме індивідуальні уроки, заняття у малих групах, воркшопи та онлайн-курси.

Вказуэться, що усі міністерства матимуть можливість номінувати кандидатів на участь у програмі з вивчення англійської мови. Остаточний відбір студентів буде здійснюватися на основі їхньої участі у діяльності за напрямом євроатлантичної інтеграції. Фінальна група студентів буде затверджена Наглядовою радою програми, до складу якої увійдуть представники посольства Великої Британії в Україні, Британської Ради та уряду України.

Нагадаємо, у червні президент Володимир Зеленський подав у ВР законопроєкт про новий статус англійської мови. У документі запропоновано визначити категорії посад, робота на яких передбачатиме обов’язкове знання англійської мови.

Англійську будуть знати всі: що несе новий закон

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − eleven =

Back to top button