Україна

Британська розвідка заявила про велике переміщення військ РФ


Британська розвідка заявила про велике переміщення військ РФ

Росія почала перекидати частини своїх військ угрупування Дніпро зі східного берега Дніпра для посилення запорізького та бахмутського напрямів.

Міністерство оборони Великобританії повідомило, що підрив дамби Каховської ГЕС дозволив російським військам провести передислокації та посилити інші напрямки. У РФ вважають, що ЗСУ не зможуть форсувати Дніпро.

Зазначається, що останні десять днів Росія, швидше за все, почала перекидати частини своїх військ угрупування Дніпро зі східного берега Дніпра для посилення запорізького та бахмутського напрямів.

У розвідці Британії вважають, що перекидання потенційно задіє кілька тисяч військовослужбовців 49-ї армії, включаючи її 34-у окрему мотострілецьку бригаду, а також підрозділи ВДВ та морської піхоти.

“Передислокація угруповання Дніпро, ймовірно, відображає думку Росії про те, що велика українська атака через Дніпро тепер менш ймовірна після обвалення Каховської греблі і спричиненої цим повені”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Британська розвідка повідомляла, що війська РФ перекинули на південь України понад 20 гелікоптерів, намагаючись стримати наступ українських військових.

Нагадаємо, експерти ISW заявили, що ЗСУ можуть припинити контрнаступ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button