Україна

Британська розвідка назвала кількість убитих та звільнених генералів РФ


Британська розвідка назвала кількість убитих та звільнених генералів РФ

Йдеться про звільнення командуючих Східним та Західним військовими округами Росії. Десять російських генералів загинули.

З початку вторгнення РФ в Україну як мінімум шістьох російських командувачів було звільнено і 10 російських генералів загинули. Про це повідомляє британська розвідка.

“Погана результативність російських збройних сил під час вторгнення в Україну дорого обійшлася російському військовому керівництву, що, ймовірно, призвело до звільнення щонайменше шести російських командирів з початку бойових дій у лютому 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Йдеться про звільнення командуючих Східним та Західним військовими округами Росії.

Зазначається, що генерал-полковника Олександра Чайку було звільнено з посади командувача Східного військового округу у травні 2022 року. А генерал-полковник Олександр Журавльов, командувач Західного військового округу з 2018 року, був відсутній на святкуванні Дня ВМФ Росії у Санкт-Петербурзі 31 липня 2022 року, і, найімовірніше, його замінив генерал-лейтенант Володимир Кочетков.

Крім того, генерал Олександр Дворніков був усунений після того, як отримав загальне командування операцією в Україні, а генерал Сергій Суровікін прийняв командування Південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.

“Ці звільнення посилюються тим, що на полі бою в Україні загинули щонайменше 10 російських генералів. Сукупний вплив на узгодженість командування, ймовірно, посилює тактичні та оперативні проблеми Росії”, – йдеться у звіті Міноборони Британії.

Нагадаємо, на Донеччині в червні загинув командир “1-го армійського корпусу ДНР” генерал-майор Роман Кутузов, який особисто очолив наступ.

Також повідомлялося, що збройні сили України знищили двох російських генералів на території Херсонської області.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button