Україна

Британія засекретила документи розслідування про російську отруту Новачок


Британія засекретила документи розслідування про російську отруту Новачок

У зв’язку з розслідуванням смерті жінки Дон Стерджес, убитої нервово-паралітичною речовиною, довелося засекретити деякі документи.

 

Британський уряд розпорядився засекретити деякі документи у зв’язку з розслідуванням смерті жінки, вбитої нервово-паралітичною речовиною Новачок після замаху на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля у 2018 році. Про це повідомляє Reuters.
 
Дон Стерджес померла від впливу Новачка у липні 2018 року після того, як її партнер виявив підроблений флакон парфумів, який, на думку британської поліції, використовувався російськими спецслужбами для контрабанди отрути до країни.
 
Хоча британська поліція заочно висунула звинувачення трьом росіянам, які, за її словами, є офіцерами військової розвідки ГРУ, у зв’язку з нападом на Скрипаля та його доньку, проти них не було порушено жодної офіційної справи у зв’язку зі смертю 44-річної Стерджес.
 
Наразі слідство розглядає загалом, яка інформація стосується справи і що може бути оприлюднено або розкрито сім’ї Стерджес до проведення слухань по суті.
 
Кетрін МакГахі, юрист уряду, сказала, що вкрай важливо, щоб ніякої інформації, яка могла б допомогти ворожій державі або терористам вчинити ще один напад, не було розкрито.
 
Нагадаємо, що Сергія Скрипаля, засудженого за шпигунство на користь Великої Британії, і його доньку Юлію було в березні 2018 року виявлено з ознаками отруєння в Солсбері, де на той момент жив колишній полковник ГРУ. За версією британської влади, Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок, а замах організували російські спецслужби. Росія причетність до отруєння Скрипалів категорично заперечує.
 
Велика Британія впевнена у причетності Росії до отруєння Скрипалів.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button