Україна

Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні на понад $780 млн


Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні на понад $780 млн

До кінця року Лондон спорядить сотні додаткових зенітних ракет, десятки тисяч артилерійських боєприпасів та більше бронетехніки.

Велика Британія оголосила про виділення щонайменше 242 мільйони фунтів стерлінгів на підтримку України, а також 484 мільйони доларів фінансової допомоги та військової техніки. Про це повідомило МЗС Британії під час візиту міністра закордонних справ Девіда Леммі до Києва.

Підтримка Великої Британії містить 600 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку України проти агресії РФ.

Так, 242 мільйони фунтів виділять у 2024-2025 роках на: гуманітарні потреби, енергетичну стабілізацію та підтримку реформ й реконструкцію.

Також міністр закордонних справ також оголосив про намір до кінця року надати кредитні гарантії на 484 мільйони доларів для кредитування Світового банку з метою зміцнення економічної стабільності України.

Ці кошти спрямують на підтримку життєво важливих державних послуг, включаючи підтримку роботи шкіл та лікарень, виплату заробітної плати державним службовцям та фінансування пенсій.

Цьогорічне фінансування включає 100 мільйонів фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу, яка підтримає найбільш вразливих українців.

Додаткові 20 мільйонів фунтів стерлінгів подвоять цьогорічну підтримку на необхідні ремонтні роботи та захист електромереж.

Ще 40 мільйонів фунтів стерлінгів спрямують на підтримку стабілізації нещодавно звільнених територій, а також фінансування роботи з притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах, скоєних в Україні.

Тоді як 30 мільйонів фунтів від British International Investment виділять для сприяння торгівлі.

Окрім того, у межах зобов’язань уряду збільшити та прискорити надання військової допомоги до України вже доставили ракети протиповітряної оборони, обладнання для винищувачів F16, самохідні гармати AS90 та запасні стволи до них, військові катери та морські гармати.

До кінця року Лондон спорядить сотні додаткових зенітних ракет, десятки тисяч артилерійських боєприпасів та більше бронетехніки.

Нагадаємо, керівники дипломатичних відомств США та Британії Ентоні Блінкен та Девід Леммі прибули до Києва у середу, 11 вересня.

Раніше прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня оголосила в середу, 11 вересня, про черговий пакет військової підтримки для України під час зустрічі в Києві зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − seven =

Back to top button