Україна

Британія надасть Україні 500 млн доларів


Британія надасть Україні 500 млн доларів

Лондон через Світовий банк надасть Києву півмільярда доларів на забезпечення соціальних виплат.

 

Україна отримає від Великої Британії кошти у розмірі 500 мільйонів доларів через проект Світового банку. Ці кошти спрямують на виплати соціальної допомоги сім’ям із дітьми та заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.
 
“Сьогодні, 23 грудня 2022 року, міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Україна, Білорусь та Молдова) Аруп Банерджі підписали Угоду про надання Україні четвертого Додаткового фінансування в рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) )), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту «Підтримка державних витрат для забезпечення стабільного державного управління в Україні». Сума позики становить 500 млн дол. США», – йдеться у повідомленні.
 
Кредитні кошти нададуть на пільгових умовах під гарантії Великої Британії. Термін погашення кредиту – 18,5 року з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних.
 
Марченко подякував Британії і зазначив, що Лондон є одним із лідерів у підтримці України у боротьбі проти російської військової агресії.
 
Він також зазначив, що ці кошти на відшкодування видатків державного бюджету на виплати соціальної допомоги сім’ям із дітьми, заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти, а також комунальних послуг.
 
Як ми вже повідомляли, у МВФ вважають, що Україні може знадобитися від $39,5 млрд до $57 млрд зовнішнього фінансування у 2023 році.
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button