Україна

Британія дасть Україні 3 млрд фунтів кредиту – ЗМІ


Британія дасть Україні 3 млрд фунтів кредиту – ЗМІ

Кредитну лінію складуть 2,3 млрд фунтів для фінансування військових контрактів і 700 млн фунтів для проектів відновлення України, стверджують джерела.

 
Влада Великобританії веде підготовку для виділення 3 млрд фунтів стерлінгів Україні на оборонні потреби і відновлення країни. Про це повідомляє Sky News із посиланням на джерела у середу, 3 серпня.
 
 

 
Вказано, що британський міністр фінансів Надхім Захаві підтримав виділення Україні цих коштів через державне агентство UK Export Finance (UKEF). У листі, адресованому міністру міжнародної торгівлі Енн-Марі Тревельян, він сказав, що вважає “важливим, щоб ми продовжували підтримувати уряд України всіма можливими способами і демонстрували нашу віру в майбутнє України”.
 
За даними джерел, кредитну лінію складуть 2,3 млрд фунтів для фінансування військових контрактів, визначених українським урядом, а решта – 700 млн – призначена для проектів відновлення України.
 
Укладання угоди про кредит залежить від вирішення юридичних питань, пов’язаних з ризиками комерційної діяльності в Україні на тлі війни.
 
“Це очевидно, що Україна становить ринок з високим ризиком для комерційної діяльності, і також варто визнати, що значним є ризик збитків. А UKEF має і надалі зменшувати збитки міністерства фінансів, наскільки взагалі можна”, – йдеться в листі Захаві.
 
Офіційної інформації про надання кредиту наразі немає.
 
Напередодні повідомлялося, що Британія готова передати Україні кораблі, які здійснюють розмінування. Українські екіпажі вже проходять навчання на цих суднах.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button