Україна

На Волині викрили посадовця Держспоживслужби, який вимагав хабарі


На Волині викрили посадовця Держспоживслужби, який вимагав хабарі

Посадовця затримали 13 лютого після отримання чергового траншу у сумі 1200 доларів. Передача грошей відбулася в автомобілі фігуранта.

На Волині викрили посадовця Держспоживслужби, який систематично вимагав хабарі за невтручання в роботу лабораторій на ринках області. Про це 16 лютого повідомило ДБР.

Зазначається, що лише з однієї лабораторії у місті Ковель керівник управління за роботу без перевірок просив щомісячну плату 400 доларів. У разі відмови фігурант пообіцяв влаштувати перевірки, за результатами яких лікар лабораторії міг не лише отримати догану, а й позбудеться роботи.

Фігуранта затримали 13 лютого після отримання чергового траншу у сумі 1200 доларів за безперешкодну роботу у листопаді-січні. Передача грошей відбулася в автомобілі посадовця на одній із заправок в Луцькому районі.

Гроші за вересень-жовтень (800 доларів) раніше за вказівкою керівника отримав головний спеціаліст одного з відділів управління Держспоживслужби.

Начальнику управління вже повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років. До суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Розслідування триває.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро затримало посадовицю ГУ Державної податкової служби у Харківській області під час отримання $55 тис. хабаря.

Раніше правоохоронці затримали двох чиновників Держпраці на хабарі за непроведення позапланової перевірки підприємства. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button