Україна

Бої на семи напрямках: що відбувається на фронті


Бої на семи напрямках: що відбувається на фронті

Українські військові у понеділок завдали ударів по 24 районах зосередження особового складу та двох артилерійських системах ворога.

Протягом понеділка, 27 травня, на фронті відбулися 97 бойових зіткнень, на семи напрямках тривають бої. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 22:30.

Зазначається, що найгарячішою залишалася ситуація на Покровському, Куп’янському, Харківському та Времівському напрямках.

Протягом доби противник завдав по території України два ракетні із застосуванням двох ракет та 43 авіаційні удари із застосуванням 50 КАБів, застосував 418 дронів-камікадзе. Здійснив понад 2900 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

На Харківському напрямку від початку доби відбулися 10 бойових зіткнень. Відбиті шість атак противника в районах Липців, Стариці та Вовчанська. Тривають бої поблизу Стариці й Тихого. Ситуація контрольована, українські воїни діють активно, завдають ворогу втрат.

На Куп’янському напрямку відбиті сім атак російських загарбників у районах населених пунктів Петропавлівка, Степова Новоселівка, Греківка та Невське. На одній із ділянок ворог має частковий успіх. Окрім того, тривають два бої поблизу М’ясожарівки. Сили оборони вживають заходів для стабілізації обстановки та недопущення просування противника.

На Лиманському напрямку ворог п’ять разів намагався просунутися в напрямку населеного пункту Терни. Три атаки відбиті, ще два бойові зіткнення тривають. Ситуація контрольована, втрат наших позицій не допущено.

На Сіверському напрямку впродовж дня українські захисники відбили п’ять штурмових дій ворога в районах Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. Ворог успіху не мав. Напруженою залишається обстановка поблизу Білогорівки, де наразі триває бій.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили вісім спроб противника наблизитися до Часового Яру.

На Покровському напрямку підрозділи нашого угруповання відбили 21 атаку противника. Одинадцять штурмових спроб росіян прорватися далі від Очеретиного успіху не мали. Крім того, українські воїни стали на заваді п’ятьом атакам ворога в районі Новоселівки Першої. Тривають бої поблизу Сокола, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Невельського. На окремих ділянках ситуація напружена. Сили оборони вживають активних заходів для недопущення просування ворога.

На цьому напрямку з початку доби противник втратив понад 350 осіб у живій силі вбитими та пораненими та 27 одиниць озброєнь і військової техніки. Серед них, зокрема, – знищені один танк, дев’ять бойових броньованих машин, три авто та три гармати.

На Курахівському напрямку відбулися вісім бойових зіткнень. Триває бій в районі Красногорівки. Складна ситуація на південь від села Костянтинівка, де наші воїни проводять активні заходи стабілізації.

На Времівському напрямку було відбиті чотири штурмові дії противника в бік Урожайного та дві – до Старомайорського. Водночас противник не полишає спроб прорвати нашу оборону біля Старомайорського, де на даний час тривають три бої. Ситуація контрольована українськими підрозділами.

На Оріхівському напрямку російські загарбники зазнали чергової невдачі при спробі штурмувати наші позиції в районі Роботиного.

На Придніпровському напрямку на плацдармах на лівому березі Дніпра зазнали невдачі сім спроб ворога відтіснити наші підрозділи у районі Кринок.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Підрозділами української та ракетних військ і артилерії з початку поточної доби завдано уражень по 24 районах зосередження особового складу та двох артилерійських системах.

Нагадаємо, українські військові відбили наступ російських загарбників після масованого удару керованими авіабомбами поблизу Липців Харківської області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button