Україна

Боєць ЗСУ 46 днів провів в оточенні під Кліщіївкою


Боєць ЗСУ 46 днів провів в оточенні під Кліщіївкою

Боєць з позивним Тихон єдиний вижив з 10 бійців, які були на позиції. В оточені він навіть відбивав атаки росіян.

Військовослужбовець 22-ї бригади Володимир Гудім з позивним Тихон 46 днів пробув у оточенні росіян під Кліщіївкою Донецької області. Боєць не тільки вижив, а й сам ліквідував чимало окупантів, повідомляє ТСН.

За інформацією ЗМІ, Тихон єдиний вижив з 10 бійців, які були на позиції. В оточенні ворога він  перебував 46 днів. Протягом перших двох тижнів він тримав позицію та відбивав атаки росіян. Потім отримав поранення правої руки і самостійно ампутував собі палець.

Після того як відібрав рацію у вбитого окупанта вирішив самотужки вибиратись з оточення. Так він знав – росіяни намагаються захопити територію навколо. Наші – її відбивають. І це протистояння тривало поки він був в оточенні – майже два місяці. У цей час рідні вже отримали офіційний лист від командування про зникнення Володимира. Але продовжували вірити, що він живий. Знайшли Тихона українські бійці. 

Зараз у Володимира ампутована стопа лівої ноги, немає вказівного пальця на правій руці. За ці майже 2 пекельні місяці втратив два десятки кілограм і досі виснажений. На нього чекає довга реабілітація. Зараз Тихон багато їсть солодкого і смаженого та чекає на черговий приїзд рідних. Обіцяє – він обов’язково відновиться, адже не може підвести маму, яка попри усе вірила в свого сина.

Нагадаємо, 17 вересня 2023 року бійці бригади Національної поліції Лють разом із воїнами 80-ої ОДШБр та 5-ої ОШБр внаслідок тяжких боїв звільнили Кліщіївку на Бахмутському напрямку Донецької області. Цей населений пункт росіяни захопили у січні 2023 року, зокрема силами ПВК Вагнер. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button