Україна

Боррель відвідає Україну


Боррель відвідає Україну

Боррель зазначив, що їде в Україну для обговорення поточного опрацювання безпекових зобов’язань зі сторони ЄС.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель, який 5 лютого здійснив візит до Польщі, підтвердив, що після Варшави прямує до Києва. Про це він заявив у Варшаві під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ Радославом Сікорським, передає Укрінформ.

“Я на шляху в Україну, і я хотів зробити зупинку у Варшаві, тому що, безумовно, ми маємо провести консультації із нашими польськими друзями з метою краще розуміти, що відбувається в Україні, і як ми можемо продовжити нашу підтримку”, – зазначив Боррель.

За його словами, під час зустрічей в міністерстві закордонних справ та в міністерстві оборони Польщі він мав нагоду обговорити всі форми допомоги, які ЄС надає Україні, включаючи військову, фінансову, допомогу у відновленні, обмежувальні заходи проти Росії та міжнародну солідарність, використання заморожених російських активів тощо.

Боррель зауважив, що країни-члени Європейського Союзу погодилися, що мають підтримувати Україну.

Це не лише питання часу. Це питання кількості та якості наших поставок. Безумовно, ми маємо робити більше та швидше, тому що Україна має перемогти. Україна б’ється, але вона також б’ється за європейську безпеку, – наголосив Боррель.

“Я їду в Україну для обговорення поточного опрацювання безпекових зобов’язань зі сторони ЄС. Ми на цей час вже мали багато консультацій з Україною щодо цього”, – зазначив високий представник ЄС.

Він наголосив, що ЄС має продовжувати поставку боєприпасів в Україну. Боррель розраховує до початку березня досягти остаточної згоди навколо фонду допомоги для України, в рамках Європейського фонду миру.

Раніше Боррель заявляв, що ЄС створить військовий фонд допомоги Україні.

За його словами, країни Євросоюзу передбачили 21 млрд євро на військову підтримку України у 2024 році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button