Україна

Бомбардування Харківщини: є жертва і руйнування


Бомбардування Харківщини: є жертва і руйнування

В одному з сіл загинула 57-річна місцева жителька. В іншому селі боєприпас влучив у житловий будинок: під завалами опинились чоловік та його дружина.

Російські окупаційні війська у п’ятницю, 14 червня, завдали ударів із застосуванням авіації по селу Глушківка Куп’янського району, селу Богуславка Ізюмського району і селу Кутузівка Харківського району. Внаслідок бомбардування загинула одна жінка. Також були пошкоджені житлові будинки й інша цивільна інфраструктура, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Зазначається, що по Глушківці загарбники завдали авіаудар близько 15:00. За попередніми даними, ворог вдарив по селу модифікованою авіабомбою УМПБ Д-30. Внаслідок атаки там загинула мирна мешканка – 57-річна жінка. Крім того, у населеному пункті були пошкоджені житлові будинки, господарчі будівлі та дитячий садок.

Також у селі Богуславка зафіксоване пряме влучання авіаційного боєприпасу у житловий будинок: під завалами опинились чоловік та його дружина. Обом потерпілим 46 років. Рятувальники деблокували їх, у постраждалих поранення, медики надають їм допомогу.

Цього ж дня російські війська завдали авіаударів по селу Кутузівка Харківського району. В цьому населеному пункті через обстріл були пошкоджені будівлі та техніка сільськогосподарського підприємства, а ще – житлові будинки. Без постраждалих.

Прокуратура розпочала досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

 
Також повідомлялося, що у Куп’янську внаслідок російського удару дроном постраждали двоє поліцейських.
 
ЗСУ назвали втрати РФ за місяць боїв на Харківщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + two =

Back to top button