Україна

Болгарія відкриє небо для літака з Лавровим


Болгарія відкриє небо для літака з Лавровим

Це дозволить Сергію Лаврову взяти участь у зустрічі ОБСЄ, яка пройде в столиці Північної Македонії.

Влада Болгарії вирішила тимчасово відкрити повітряний простір для літака глави МЗС РФ Сергія Лаврова. Про це повідомило МЗС Болгарії у вівторок, 28 листопада.

“Болгарія дала дозвіл на переліт Спеціального авіаційного підрозділу “Росія” через територію повітряного простору Республіки Болгарія для здійснення рейсу з транспортування делегації для участі в міжнародному форумі”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що дипломатичний дозвіл на проліт носить тимчасовий характер і буде дійсний протягом 3 годин до і 72 годин після призначеної дати та часу прольоту.

У відомстві уточнили, що цей “дозвіл надано для участі у засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Скоп’є міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову і підпадає під винятки із застосування до нього санкційного режиму ЄС”.

“Цей дозвіл не поширюється на членів його делегації, які також є санкційними особами згідно з чинним законодавством ЄС, про що прямо йдеться у ноті у відповідь болгарської сторони”, – додали у Софії.

Відомо, що Болгарія закрила небо для всіх російських літаків з 26 лютого 2022 року – через два дні після нападу путінської Росії на Україну.

Раніше у листопаді Лавров поскаржився, що через санкції не може потрапити в Північну Македонію на зустріч ОБСЄ в місті Скоп’є, яка відбудеться з 29 листопада по 1 грудня.

А напередодні в ЄС пояснили, як Лаврову потрапити на засідання ОБСЄ в Північній Македонії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button