Україна

Україна перейшла на зимовий час


Україна перейшла на зимовий час

У ніч із 29 на 30 жовтня о 4:00 стрілки годинника в Україні перевели на одну годину назад. Країна почала жити за зимовим часом.

 
Україна в ніч на неділю, 30 жовтня, перейшла на зимовий час. Стрілки годинників були переведені на одну годину назад о четвертій годині за київським часом.
 
Перехід на зимовий та літній час відбувається згідно з постановою Кабінету Міністрів Про порядок обчислення часу на території України №509 від 13 травня 1996 року.
 
“Ввести на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) із переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на 1:00 вперед та в останню неділю жовтня о 4:00 на 1:00 назад”, – йдеться у документі.
 
Зазначимо, сезонне переведення годинників обґрунтоване необхідністю подовження світлового дня для економії електроенергії та ресурсів. Вважається, що саме зимовий час є природним і стандартним для певної території, а на літній час переходить, щоб робочі години максимально припадали на світлу частину доби.
 
Як відомо, більшість країн світу не переводять годинники. Але в Європі на літній та зимовий час переходять усі країни, окрім Росії, Білорусі та Ісландії.
 
Нагадаємо, за даними Укрзалізниці, на квитках на потяги, що відправляються 30 жовтня 2022 року, вказано уже зимовий час – з урахуванням після переведення годинників.
 
Переводимо стрілки. Чому досі ми не відмовилися від сезонного часу
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button